Wonen en zorg

Wanneer u ouder wordt, verandert er veel in het leven. Lijf en leden zijn niet meer zo soepel of u kampt met andere beperkingen. Uw dagelijkse bezigheden in huis of bij de persoonlijke verzorging zijn niet meer vanzelfsprekend. Ze kunnen moeizaam, pijnlijk of gewoon niet meer mogelijk zijn. Dan is professionele hulp, ondersteuning of zorg soms nodig.

Thuiszorg van Volckaert
Wooncorporatie SHBO werkt nauw samen met Volckaert, de organisatie voor ouderenzorg in Oosterhout en Dongen. Volckaert heeft een professioneel thuiszorgteam waarvan u als huurder van SHBO gebruik kunt maken. Er wordt gewerkt in vaste teams, zo ziet u doorgaans dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis. Dit werkt voor alle partijen prettig.

Thuiszorgdiensten
Thuiszorg heeft voor iedere huurder van SHBO een andere invulling. Bij thuiszorg kunt u denken aan de volgende diensten:

  • Hulp bij wassen en douchen;
  • Hulp bij aan- en uitkleden;
  • Hulp bij in en uit bed gaan;
  • Medicijnen toedienen;
  • Wond en stomazorg;
  • Vervangen en verzorgen van katheter;
  • Instellen van infuus voor pijnbestrijding.

Eigen regie
Uw wensen en behoeften staan altijd centraal zodat u zelf de regie behoudt in het leven. De thuiszorgteams houden hun ogen en oren open en passen hun werkwijze aan op uw levensstijl. Zo kunt u uw leven blijven invullen volgens uw eigen dagritme. Uiteraard is het van belang dat de ondersteuning van de thuiszorg goed past in uw dagindeling. Vandaar dat de medewerkers overdag, ’s avonds en ’s nachts werken, 7 dagen per week. Met thuiszorg van Volckaert in de SHBO locaties, bent u verzekerd van deskundige en vertrouwde thuiszorg.

Afspraken
Om de zorgverlening goed te laten verlopen zijn heldere afspraken nodig. Afspraken tussen de huurder, de naasten en SHBO. In uw persoonlijk zorgdossier wordt genoteerd hoe u geholpen wilt worden. Dit zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen of bespreken met anderen.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann