Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord in te zien.

Staat uw vraag niet bij de veelgestelde vragen, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de klantenservice van Thuisvester via 085 20 20 777. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

Algemeen

Ik zoek een woning waar ik met zorg in nabijheid kan wonen.

SHBO beschikt over aangepaste woningen waar u van alle gemakken voorzien bent. Daarnaast biedt SHBO de mogelijkheid om het Thuiszorgteam van Volckaert in te zetten, die u zorg op maat kan bieden.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

SHBO biedt alleen woningen aan onder de huurtoeslaggrens. Alleen huishoudens met een gezamenlijk bruto belastbaar jaarinkomen van maximaal €29.400,- (prijspeil 2014) komen in aanmerking voor huurtoeslag.

SHBO biedt sociale huurwoningen aan. Hoe hoog mag mijn jaarlijks belastbaar inkomen maximaal zijn?

SHBO kan alleen woningen aanbieden aan huishoudens met een gezamenlijk bruto belastbaar inkomen dat ligt onder de € 36.798 (prijspeil 2018).

Wanneer heb ik urgentie?

De datum van inschrijving, in combinatie met een CIZ zorgindicatie, is leidend voor de wachtlijst.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Voor meer informatie over het inschrijven voor een woning en voor het downloaden van het inschrijfformulier, ga naar de pagina Inschrijven voor woning.

Woningaanbod

Moet ik ingeschreven staan om te kunnen reageren op het woningaanbod van SHBO?

U kunt alleen reageren op het woningaanbod wanneer u ingeschreven staat bij SHBO.

Wanneer kom ik voor een appartement in aanmerking?

SHBO biedt huisvesting aan senioren die behoefte hebben aan een beschermende woonvorm. Een toekenning van een CIZ zorgindicatie is hierbij wel een pre.

Hoe vaak komen er nieuwe huurappartementen op de website?

Dit is afhankelijk van het aanbod. Het woningaanbod op de website wordt altijd up-to-date gehouden. Het kan voorkomen dat er tijdelijk geen nieuwe appartementen op de website verschijnen, omdat er geen appartementen beschikbaar zijn gekomen.

Hoelang is de wachttijd?

De wachttijd is afhankelijk van de volgende combinatie van factoren: uw datum van inschrijving, een CIZ zorgindicatie en het aanbod van appartementen.

Ik ben huurder bij shbo

Mijn huur wordt op de 27e van de maand afgeschreven. Kan dit ook op een ander tijdstip in de maand?

Huurafschrijvingen gebeuren altijd op vaste data. Hiervan kan niet worden afgeweken.

Ik kan mijn huur niet betalen. Wat nu?

Als u een maand huurachterstand heeft moet u deze met spoed betalen. Lukt dit niet, neem dan direct contact op met Thuisvester. Wij kunnen samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook als er huurachterstand dreigt te ontstaan, adviseren wij u contact op te nemen.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat moet ik doen?

De huur opzeggen dient altijd schriftelijk te gebeuren. Voor meer informatie over het opzeggen van de huur, ga naar de pagina Huur opzeggen.

Hoelang is de opzegtermijn?

De opzegtermijn van een appartement bedraagt 30 dagen. De datum waarop SHBO uw (compleet ingevulde) opzegformulier ontvangt, is de datum waarop deze termijn start. U kunt uw huur elke dag opzeggen.

Krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U moet zelf de huuropzegging schriftelijk aan doorgeven. U ontvangt daarna een bevestiging van Thuisvester.

Mijn buren veroorzaken veel overlast. Wat kan ik doen?

Uw buren kunnen u overlast geven, zonder dat zij het zelf merken. Een persoonlijk gesprek met uw buren aangaan is een goede eerste stap om het probleem op te lossen. Heeft u zelf geprobeerd om tot een oplossing te komen, maar nemen de klachten niet af? Dan kunt u de klacht melden bij de klantenservice van Thuisvester via 085 20 20 777 of via het online contactformulier.

Mag ik mijn appartement aanpassen?

Aanpassingen van dien aard dat er verbouwwerkzaamheden plaatsvinden, mogen alleen gebeuren in overleg met en na goedkeuring van Thuisvester.

Door een lichamelijke beperking kan ik me in mijn appartement niet goed verplaatsen. Toch wil ik niet graag verhuizen. Kan SHBO mij helpen?

Voor antwoord op deze vraag kunt u contact opnemen met de klantenservice van Thuisvester via 085 20 20 777. Zij kunnen, afhankelijk van uw situatie, uw vraag specifieker beantwoorden.

Kan ik mijn huurappartement ruilen?

Ruilen van een appartement kan alleen in overleg met Thuisvester. Bel voor meer informatie de klantenservice van Thuisvester via 085 20 20 777

Kan ik mijn huurappartement kopen?

Nee, er is geen mogelijkheid om uw appartement te kopen.

Onderhoud

Hoe kan ik een reparatieverzoek indienen?

U kunt een reparatieverzoek op verschillende manieren indienen. Meer informatie over het indienen van een reparatieverzoek kunt u vinden op de pagina Reparatieverzoek.

Welke herstellingen zijn voor de huurder?

U als huurder bent ook verantwoordelijk voor een aantal kleine reparaties of onderhoudsbeurten. Welke zaken dat zijn, kunt u vinden in de ABC lijst onderhoudsverplichtingen. Deze lijst geeft aan welke onderhoudsverplichtingen u als huurder heeft.

Wat moet ik doen bij een verstopping?

Een verstopping wordt veroorzaakt door de huurder en moet door de huurder worden verholpen. U kunt hier eventueel een deskundig bedrijf voor inschakelen. Is het een bouwkundig of installatietechnisch probleem, dan kunt u de verstopping alsnog melden met Perfect via telefoonnummer 0162 454530.

Wat kan ik doen als er geen warm water is?

Wanneer u geen warm water heeft en beschikt over een eigen boiler/ketel, kunt u de beschrijving op de zijkant van de boiler/ketel volgen. Hier staat ook de firma vermeldt die u kan ondersteunen. Eventuele gemaakte kosten komen voor rekening van de huurder.

Als u geen warm water heeft en niet beschikt over een eigen boiler/ketel, kunt u dit melden bij Thuisvester.

Hoe weet ik wanneer ik mijn cv-ketel moet bijvullen?

In de beschrijving van de ketel staat vermeld wanneer uw ketel bijgevuld dient te worden. Dit kan door de huurder zelf worden gedaan.

Er is een ruit gebroken. Wat moet ik doen bij glasbreuk?

De appartementen van SHBO zijn standaard voorzien van een glasverzekering. Wanneer het een ruit betreft aan de buitenzijde van het appartement, kunt u dit melden via het contactformulier van Thuisvester.

Wat te doen bij stroomstoring / kortsluiting?

Bij kortsluiting dient u zelf de oorzaak op te sporen. Is het een stroomstoring van grote orde, dan kunt u dit melden bij Thuisvester.

Ik ben mijn sleutel kwijt. Wat moet ik doen?

Het is mogelijk om tegen betaling een sleutel bij te laten maken bij de receptie.

Ik heb mezelf buitengesloten. Wie kan mij helpen?

U dient zelf zorg te dragen dat er een reservesleutel elders aanwezig is. Bijvoorbeeld bij de buren, familie of bij een bekende. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.

Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen wij van SHBO eventueel een buitensluiting voor u oplossen. Laat het weten bij de receptie van uw locatie. Wij rekenen de kosten hiervan aan u door. U kunt de buitensluiting ook zelf regelen, maar houd er dan rekening mee dat u eventuele vervolgschade ook zelf moet herstellen.

Mijn cv blijft doorbranden. Wat moet ik doen?

Controleer of er ergens een kraan open staat of dat de verwarming te hoog is ingesteld. Behoort dit niet tot de oorzaken, dan kunt u de firma bellen die op uw ketel vermeldt staat of contact opnemen met Thuisvester.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann