Huur opzeggen

Door bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat u als huurder van SHBO uw huur wil opzeggen. Maar ook als naaste van een huurder kan het zijn dat u in een situatie komt waarbij de huur opgezegd dient te worden. Het is belangrijk dat u de huur op de juiste wijze opzegt. Een bericht van overlijden of een verhuiskaart wordt door ons niet beschouwd als een huuropzegging.

Hoe moet ik de huur opzeggen?
De huur bij SHBO dient altijd opgezegd te worden met daarbij vermeld de naam, het adres van de huurder en, mocht dit het geval zijn, de datum van overlijden. Bij een verhuizing verzoeken wij u ook om het toekomstige adres te vermelden. In geval van verhuizing naar het verpleeghuis is het tevens van belang de datum te vermelden waarop definitief tot een verblijf in het verpleeghuis is besloten.

U kunt uw opzegging mailen naar klantenservice@thuisvester.nl. Wilt u liever per post opzeggen? Stuur dan uw brief naar:

Stichting Huisvesting Bejaarden Oosterhout
T.a.v. Klantenservice
Postbus 75
4900 AB Oosterhout

Opzegtermijn
De huur kan elke dag van de maand opgezegd worden. Wel geldt altijd een opzegtermijn van 30 dagen, ingaande op de dag waarop wij uw huuropzegging hebben ontvangen of zoveel later als door u aangegeven wordt. De opzegtermijn geldt ook als u een andere woning van ons huurt. Om er zeker van te zijn dat uw brief tijdig aankomt, adviseren wij uw brief aangetekend of met “bewijs van ontvangst” te versturen.

Bevestiging huuropzegging
U ontvangt van ons een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. In deze bevestiging vermelden wij de juiste datum waarop de huur eindigt. Tevens ontvangt u informatie over de oplevering van de woning.

Opzegging bij derden
In de servicekosten zijn niet voor alle locaties de energiekosten opgenomen. Afhankelijk van de locatie waar u een woning huurt, dient u zelf de betreffende energiemaatschappij te informeren over de aankomende huuropzegging of verhuizing. Uiteraard dient u bijvoorbeeld een telefoonabonnement zelf op te zeggen bij uw telefoonprovider.

Oplevering woning
Voor het opleveren van de woning dient u tijdig een afspraak te maken met de technische dienst van de betreffende locatie, te bereiken via de receptie. De oplevering kan plaatsvinden zodra de woning leeg is, doch uiterlijk twee dagen voor het einde van de huurperiode. De woning dient veegschoon achtergelaten te worden. U dient ook te denken aan o.a. het dichtmaken van gaten in muren en plafond en het verwijderen van vloerbekleding. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan bij het verwijderen van bekleding delen van de vloer losgetrokken worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het achterlaten van een egale vloer. Heeft u twijfels of vragen, dan adviseren wij u een afspraak te maken met de technische dienst. Samen kunt u dan de woning inspecteren.

Tijdens de oplevering worden de meterstanden genoteerd op basis waarvan de eindafrekening wordt opgesteld. Aan het eind van de oplevering dient u alle sleutels te overhandigen aan de medewerker van de technische dienst. Borggeld van nabestelde sleutels kan bij de receptie opgehaald worden op vertoon van een ontvangstreçu.

Nieuwe huurder
U zult begrijpen dat zodra wij uw huuropzegging hebben ontvangen, wij op zoek gaan naar een nieuwe huurder. Het kan zijn dat de kandidaat-huurder het appartement eerst wil bezichtigen. Een medewerker van Thuisvester zal contact met u opnemen om een afspraak te maken. Onze medewerkers zijn altijd aanwezig bij een bezichtiging.

Wij beseffen dat een bezoek van een toekomstige huurder moeilijk kan zijn voor de vertrekkende huurder en voor eventuele nabestaanden. Wij vragen begrip voor het feit dat wij de nieuwe huurder toch graag in de gelegenheid willen stellen voor een bezichtiging. Zeker als er sprake is van overname kan het ook in uw belang zijn dat u de kandidaat-huurder de gelegenheid geeft het appartement te bezichtigen. Wij vragen hierbij om uw medewerking.

Heeft u vragen over het opzeggen van de huur, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de klantenservice van Thuisvester via 085 20 20 777 of via het online contactformulier

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann